Drenthe

Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Drenthe

Voor het regionale Drenthese nieuws zit je goed op deze pagina. Hier lees je alles over de laatste nieuwtjes uit jouw provincie. Zo vind je hier alle headlines uit Drenthe op het gebied van lokaal nieuws, sport, media, cultuur en ander, opmerkelijk nieuws.

De hoofdstad van Drenthe is Assen. Deze provincie grenst aan Groningen, Friesland, Overijssel en de Duitse deelstaat Nedersaksen. Drenthe heeft ruim 489.000 inwoners. Drenthe heeft twaalf gemeenten. Dit zijn Assen, Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld en De Wolden. In de gemeente Emmen wonen de meeste mensen. Daarna volgen Assen en Hoogeveen. In Emmen is het bekende Dierenpark Emmen gevestigd. In Assen worden de bekende TT-races gehouden. Hier op Headlines.nl lees je ook alles over de autosport en de races.

Een andere bekende plaats in de Drenthe is de Zuidlaardermarkt. Dit is de grootste najaarsmarkt van Europa voor paarden. Verder staat hier ook de Prins Bernhardhoeve. Het derde grootste beurzencomplex van Nederland. Alleen de RAI Amsterdam en de Jaarbeurs in Utrecht zijn groter.

Verder beschikt Drenthe over veel bezienswaardigheden, zoals onder meer de hunebedden, het standbeeld van Bartje in Assen, het Kasteel van Coevorden, het herinneringscentrum en de resten van Kamp Westerbork en de Radio Telescoop in Dwingeloo.