Flevoland

Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Flevoland

Wil je graag het regionale nieuws volgen uit Flevoland? Dan kan je hiervoor uitstekend terecht op deze pagina van Headlines.nl. Hier houden wij je dagelijks op de hoogte van alle gebeurtenissen en nieuwtjes uit Flevoland. De laatste nieuwtjes lees je allemaal in het nieuwsoverzicht.

Zoals je weet is Flevoland de jongste provincie van Nederland. Flevoland werd pas in 1986 opgericht. Deze regio bestaat uit Oostelijk en Zuidelijk Flevoland en de Noordoostpolder. Deze gebieden zijn ontstaan door de drooglegging van delen van de voormalige Zuiderzee. De provincie grenst ook aan Friesland, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, het IJsselmeer en het Markermeer.

Aangezien Flevoland een jonge provincie is, kenmerkt deze regio zich door een erg strakke indeling. Ook is er veel open ruimte. Flevoland is opgedeeld in twee delen. Dit zijn de Noordoostpolder en de Flevopolder. Dit is een kunstmatig eiland.

In totaal wonen er ruim 397.000 mensen in Flevoland. Deze provincie heeft zes gemeenten. Dit zijn Almere, Noordoostpolder, Zeewolde, Lelystad, Dronten en Urk. Lelystad is de hoofdstad van Flevoland. Almere is de grootste gemeente van de provincie. Het is een van de tien snelst groeiende provincies van Nederland. Behalve de headlines over Flevoland, kun je op deze site ook het regionale nieuws volgen uit de andere provincies van ons land. Dagelijks vind je hier de nieuwste headlines uit alle provincies.