Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Friesland

Wil je graag op de hoogte blijven van het nieuws uit Friesland? Dan ben je hier op de juiste plek. Op deze pagina lees je dagelijks de laatste headlines uit Friesland. Hier vind je het meest actuele nieuws uit deze provincie. Je leest hier wat er gebeurt in Friesland op het gebied van onder meer sport, cultuur en politiek.

Friesland ligt helemaal in het noorden van ons land. Deze provincie telt ruim 647.000 inwoners. De hoofdstad is Leeuwarden. Friesland wordt in het oosten begrensd door Groningen en Drenthe. In het zuiden zijn dit de provincies Flevoland en Overijssel. Friesland telt 27 gemeenten. De tien grootste plaatsen van deze provincie zijn Leeuwarden, Drachten, Sneek, Heerenveen, Harlingen, Joure, Franeker, Dokkum, Wolvega en Lemmer. Friesland kent twee officiële talen. Dit zijn het Nederlands en het Fries.

Deze provincie heeft twee bekende profvoetbalclubs: SC Heerenveen en SC Cambuur. SC Heerenveen speelt in het Abe Lenstra Stadion en komt uit in de Eredivisie. SC Cambuur komt uit in de Eerste Divisie en speelt in het Cambuurstadion. Verder is Friesland natuurlijk bekend om de Elfstedentocht.

Naast alle headlines uit Friesland, kun je op deze website ook terecht voor het nieuws uit alle andere provincies. Je wordt hier dus altijd op de hoogte gehouden van het meest actuele regionale nieuws.