Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Gelderland

Voor het meest actuele nieuws uit Gelderland, ben je hier, op Headlines.nl, helemaal op de juiste plek. Op deze pagina tref je het laatste nieuws uit deze provincie. Je leest hier alle headlines op het gebied van verkeer, sport, politiek, cultuur en media. Deze pagina wordt continu up-to-date gehouden. Je vindt hier dus altijd de laatste nieuwtjes.

Wat betreft de oppervlakte is Gelderland de grootste provincie van ons land. Gelderland grenst aan Overijssel, Limburg, Noord-Brabant, Utrecht, Flevoland, Zuid-Holland en aan de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

De hoofdstad van Gelderland is Arnhem. De provincie wordt onderverdeeld in vier gedeelten. Dit zijn de Stadsregio Arnhem Nijmegen, het Riviereneiland, de Veluwe en de Achterhoek. Tot het Riviereneiland behoort ook de Betuwe. Dit gebied is weer bekend om zijn fruitteelt. De Veluwe heeft het grootste bosgebied van Nederland. De Achterhoek is vooral agrarisch. Andere gebieden zijn het Land van Maas en Waal, de IJsselvallei, het Rijk van Nijmegen, de Liemers, de Gelderse Vallei en de Veluwezoom.

Gelderland kent 56 gemeenten. De tien grootste gemeenten van deze provincie zijn Nijmegen, Apeldoorn, Arnhem, Ede, Doetinchem, Barneveld, Zutphen, Overbetuwe, Lingewaard en Berkelland. Nijmegen heeft het meest aantal inwoners. Daarna volgen de gemeenten Apeldoorn en Arnhem.