Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Groningen

Wil je graag weten wat er in Groningen gebeurt? Bezoek dan regelmatig deze pagina van Headlines.nl. Hier word je namelijk op de hoogte gehouden van het laatste nieuws uit Groningen. Deze pagina wordt 24 uur per dag up-to-date gehouden. Je treft hier dus altijd de laatste nieuwtjes.

Wat betreft de oppervlakte is Groningen een redelijk kleine provincie. In het noorden grenst Groningen aan de Waddenzee en in het noordoosten aan de Eems en Dollard. Verder grenst deze provincie aan Oost-Friesland, de Duitse deelstaat Nedersaksen, de provincie Friesland en de provincie Drenthe.

Groningen heeft ruim 582.160 inwoners. Ongeveer een derde hiervan woont in de gelijknamige hoofdstad. Met 249 inwoners per vierkante kilometer is Groningen een van de vier dunst bevolkte provincies van Nederland. De andere drie provincies zijn Zeeland, Drenthe en Friesland.

De provincie Groningen telt 23 gemeentes. De gemeente Groningen telt het meest aantal inwoners. Daarna volgen Oldambt, Hoogezand-Sappemeer en Stadskanaal. Groningen telt negentien steden met meer dan vijfduizend inwoners. De drie grootste steden zijn Groningen, Hoogezand en Veendam. Naast alle headlines over Groningen, word je op Headlines.nl ook op de hoogte gehouden van het nieuws uit de andere provincies. Verder lees je hier ook altijd de laatste nieuwtjes over het nieuws uit het binnen- en buitenland.