Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Limburg

Voor al het nieuws uit Limburg ben je op deze pagina helemaal op de juiste plek. Hier tref je altijd de laatste nieuwtjes uit Limburg. Op deze pagina van Headlines.nl lees je alles over de ontwikkelingen en gebeurtenissen in Limburg. Of het nu gaat om het laatste sportnieuws, voetbalnieuws of politieke nieuws; je leest het hier allemaal.

In het noordoosten grenst Limburg aan Gelderland en in het noordwesten aan Noord-Brabant. Verder grenst deze provincie ook aan de Belgische provincie Limburg, de provincie Luik en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Limburg telt ruim 1.123.478 inwoners. Het is dan ook een middelgrote provincie. Ruim de helft van de inwoners woont in het stedelijk gebied in het zuiden. De hoofdstad van Limburg is Maastricht. Deze provincie telt 33 gemeenten en 14 plaatsen die ooit stadsrechten hebben gekregen. Dit zijn onder meer de steden Maastrichts, Wessem, Roermond, Sittard, Nieuwstadt, Susteren, Montfort, Kessel en Venlo.

Limburg is vooral bekend vanwege het uitgebreide carnaval en de Limburgse vlaai. Andere bekende Limburgse bijzonderheden zijn de fanfares, de schutterijen, de kerktorens en de harmonieorkesten. Limburg heeft ook een eigen taal. Dit is het Limburgs. Sinds 1997 is het Limburgs door de overheid erkend als een regionale taal.