Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Noord-Brabant

Wil je weten wat er allemaal in Noord-Brabant is gebeurd? Dan kan je het nieuws uit deze provincie goed volgen via deze pagina. Hier tref je dagelijks de headlines met het meest belangrijkste en opvallendste nieuws uit deze provincie.

Noord-Brabant kent een groot stedelijk gebied. Vooral in het midden van deze provincie liggen veel steden. Hier liggen onder meer Breda, Eindhoven, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch. Dit gebied wordt ook wel ‘de vlieger’ genoemd. Verder beschikt Noord-Brabant nog over redelijk wat natuurschoon, zoals de Biesbos, De Groote Peel, de Loonse en Drunense Duinen en het vennengebied Kampina. De provincie grenst aan Zuid-Holland, Zeeland, Gelderland en Limburg. Verder grenst Noord-Brabant aan de Belgische provincies Antwerpen en Limburg. Na Gelderland is Noord-Brabant qua oppervlakte de grootste provincie van Nederland.

Noord-Brabant is verdeeld in 67 gemeenten. De grootste en belangrijkste gemeenten van deze provincie zijn Tilburg, Eindhoven, Breda en ’s-Hertogenbosch. Eindhoven, Tilburg en Breda behoren tot de tien grootste gemeenten van Nederland. De vijf steden met een inwoneraantal van 50.000 tot 100.000 zijn Helmond, Bergen op Zoom, Oss, Roosendaal en Oosterhout.

Op Headlines.nl vind je niet alleen de headlines uit het Noord-Brabantse nieuws, maar je treft er ook het meest actuele nieuws uit de andere provincies. Je wordt hier dan ook altijd op de hoogte gehouden van het regionale nieuws.