Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Noord-Holland

Wil je weten wat er in Noord-Holland gebeurt? Dan ben je hier op de juiste pagina terecht gekomen. Op deze pagina van Headlines.nl lees je namelijk altijd het laatste nieuws over de ontwikkelingen en het nieuws uit Noord-Holland. Je wordt hier dagelijks op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes uit deze provincie.

Noord-Holland telt ruim twee miljoen inwoners. Deze provincie is verdeeld in 55 gemeenten. De hoofdstad is Haarlem en de grootste stad is Amsterdam. In het noorden grenst deze provincie, door de Afsluitdijk, aan Friesland. In het zuiden ligt Noord-Holland tegen Utrecht en Zuid-Holland aan. In het oosten is dit Flevoland.

Deze provincie wordt weer onderverdeeld in twee delen. Dit zijn het noordelijk deel en het zuidelijk deel. Hiertussen ligt het Noordzeekanaal. Vroeger lag hier ook het IJ. In het zuidelijke deel liggen de regio’s Amsterdam, het Gooi, Haarlem en de Haarlemmermeer. In het noordelijk gebied ligt de Zaanstreek. Hier vind je vooral veel kleinere steden en dorpen.

In Noord-Holland liggen ook een aantal bekende badplaatsen als IJmuiden, Egmond aan Zee, Zandvoort en Bergen. Verder liggen er aan de oostkant van deze provincie een aantal historische plaatsen als Medemblik, Enkhuizen, Edam, Monnickendam, Medemblik, Volendam en het eiland Marken.