Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Overijssel

Als je graag het regionale nieuws volgt uit Overijssel, dan kan je dit heel goed doen via deze pagina. Hier word je namelijk dagelijks op de hoogte gehouden van al het nieuws uit Overijssel. Je leest hier alles over de laatste ontwikkelingen en gebeurtenissen op het gebied van politiek, cultuur, media, verkeer en sport.

Overijssel telt 25 gemeenten. De tien grootste gemeenten qua inwoneraantal zijn Enschede, Zwolle, Deventer, Hengelo, Almelo, Hardenberg, Kampen, Steenwijkerland, Rijssen-Holten en Raalte. De hoofdstad van deze provincie is Zwolle. Grote steden in de provincie zijn onder meer Almelo, Enschede, Hengelo, Deventer, Oldenzaal, Zwolle en Kampen. Enschede is de grootste stad.

In het noorden grenst Overijssel aan Drenthe en Friesland, in het zuiden aan Gelderland en Flevoland en in het noord- en zuidoosten aan Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen. Overijssel is opgedeeld uit drie landstreken. Dit zijn de Kop van Overijssel, Salland en Twente. Verder stromen de rivieren Zwarte Water, Dinkel, IJssel, Regge en Reest door deze provincie. Overijssel is een belangrijke doorvoerprovincie naar het noordoosten van Nederland en Duitsland.

Op Headlines.nl kun je niet alleen terecht voor het regionale nieuws uit Overijssel, maar ook voor nieuws uit andere provincies. Je treft hier dagelijks de laatste headlines uit heel Nederland.