Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Zeeland

Volg jij graag het Zeeuwse nieuws? Dan kan je dit heel goed doen op deze pagina. In het overzicht tref je dagelijks alle headlines met nieuws uit Zeeland. Deze pagina wordt 24 uur per dag up-to-date gehouden. Je vindt hier dus altijd de laatste nieuwtjes uit Zeeland.

Zeeland telt ruim 381.000 inwoners. Deze provincie grenst aan Zuid-Holland, Noord-Brabant en de Belgische provincies Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Antwerpen. Zeeland is opgedeeld uit een aantal schiereilanden. Dit zijn Tholen, Sint Philipsland, Schouwen-Duiveland, Noord-Beveland, Zuid-Beveland en Walcheren.

De hoofdstad van Zeeland is Middelburg. Dit is tevens de grootste stad van de provincie. Andere grote steden zijn Goes, Vlissingen en Terneuzen. Samen met Middelburg zijn deze drie steden de enige grote woongebieden in Zeeland. Andere grotere plaatsen zijn Hulst, Zierikzee en Oost-Souburg. Verder liggen er in deze provincie veel kleinere, historische stadjes als Hulst, Sluis en Veere. Daarnaast tref je er veel dorpen en gehuchten.

Een bekend bouwwerk in Zeeland is de Oosterscheldekering. Dit verdedigingswerk tegen het water werd gebouwd naar aanleiding van de Watersnoodramp van 1953. Een ander bekend bouwwerk is de Zeelandbrug. Ooit was dit de langste brug ter wereld. Naast alle headlines over het regionale nieuws uit Zeeland, tref je op Headlines.nl ook het nieuws uit de andere provincies.