Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Zuid-Holland

Volg jij graag het regionale nieuws, zoals het nieuws uit Zuid-Holland? Dan kan je dit hier heel goed doen. Op deze pagina tref je namelijk dagelijks de laatste headlines met nieuws uit deze provincie.

Zuid-Holland heeft een oppervlakte van 3403 vierkante kilometer. Deze provincie telt ruim drie miljoen inwoners. Het is dan ook de provincie met de meeste inwoners van Nederland. Verder is het één van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld. De hoofdstad van deze provincie is Den Haag en de grootste stad is Rotterdam.

Zuid-Holland grenst aan Zeeland, Noord-Brabant, Utrecht en Noord-Holland. Verder ligt de provincie in het westen aan de Noordzee. Het westen en het midden van Zuid-Holland behoort tot de Randstad. Dit gebied is voor het grootste deel verstedelijkt. Het oostelijk deel behoort tot het Groene Hart. De provincie is opgedeeld in 72 gemeenten.

In deze provincie is er veel te zien en te doen. Je kunt hier veel culturele instellingen bezoeken en activiteiten ondernemen. Zo telt Zuid-Holland 131 musea. De musea met de meeste bezoekers liggen in Den Haag, Rotterdam en Leiden. Voorbeelden hiervan zijn het Haags Gemeentemuseum, Naturalis in Leiden en het museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Verder beschikt Zuid-Holland over tal van theaterzalen en muziekpodia. Zo telt deze provincie 92 theaterzalen.